Nehéz pótkocsi jogosítvány - E, CE kategória

Nehézpótkocsi (CE, E) jogosítvány: Nemzetközi kategória. C kategóriába sorolt gépkocsiból és nehéz pótkocsiból álló járműszerelvény.

Ha C jogosítványoddal kamiont is vezetnél vagy nehézpótot húznál, akkor meg kell csinálnod az E jogosítványt (CE). Autósiskolánkban gyorsan és egyszerűen, kamatmentes részletfizetéssel végezheted el a tanfolyamot.
INGYENES, államilag támogatott OFA és OKJ szakképzéseket is végzünk E kategóriában, ha ezután érdeklődsz, hívj minket vagy írj nekünk.

Nálunk online kresz tanfolyammal azonnal kezdhetsz a beiratkozás után. Az internetes programot akár 1-2 nap alatt teljesítheted, ráadásul otthon, kényelmesen, a saját időbeosztásodban.
A Nemzeti Közlekedési Hatóság által elfogadott interaktív tan- és tesztanyag mellett nincs szükség elméleti oktatóra, tantermi képzésre vagy tankönyvre. Az online program az összes hatósági kresz tesztkérdést is tartalmazza, válaszlehetőségekkel együtt.
A kresz vizsga időpontját rugalmasan, az internetes tananyag lezárása után le tudod foglalni magadnak.
A vizsga a Közlekedési Felügyelőség épületében lesz (2700 Cegléd, Dohány u. 31.), ugyanitt van a gyakorlópálya és a gyakorlati vizsga kiindulópontja is.

Sikeres kresz vizsga után már kezdheted is a gyakorlást a tanpályán. Ha hétvégén szeretnél vezetni, iskolánkban azt is megteheted, felár nélkül.
Az E kategóriás gyakorlati vizsgák időpontjait az első 1-2 oktatási óra után már lehet egyeztetni. Forgalmi vizsgára a kötelező 14 gyakorlati óra (+1 vizsgaóra) és az előírt 168 km teljesítése után mehetsz.

Szeretnél másik autósiskolából átjönni hozzánk?

Jelenlegi autósiskoládtól kérd el a "Képzési igazolás" nyomtatványt, ezzel tudsz jelentkezni nálunk. A hivatalos papírok elintézése után máris folytathatod a tanfolyamot. Képzési díjak és bővebb információ miatt hívd irodánkat.

CE jogosítvány fontos tudnivalók

E kategóriás pótkocsi jogosítvány megszerzéséhez legalább 8 ált. iskolai végzettség szükséges.
A tanfolyam kezdetétől 9 hónapon belül kresz vizsgára kell jelentkezned, tanfolyamkezdéstől számított 12 hónapon belül érvényes elméleti vizsgát kell tenned, ennek hiányában jogszabály alapján a teljes tanfolyamot meg kell ismételned.
A sikeres kresz vizsga 2 évig érvényes, ezalatt kell sikeres forgalmi vizsgát tenned, különben a teljes tanfolyamod, vizsgáid és a befizetett díjak elvesznek.
Sikertelen kresz vizsga a már meglévő jogosítványodat nem veszélyezteti.

Munkavállaláshoz GKI tanfolyam szükséges. Autósiskolánkban online, internetes képzéssel, könnyedén megszerezheted a GKI kártyát.

Tanfolyamra 17 év 6 hónapos életkortól jelentkezhetsz, kresz vizsgát 17 év 9 hónapos kortól tehetsz, gyakorlati vizsgára pedig 18 éves kortól mehetsz. Figyelem! A hamarabb megszerzett CE kategóriás jogosítvány 21 életév betöltéséig csak Magyarországon belüli vezetésre jogosít!
Teherautó jogosítványra való beiratkozáshoz érvényes, legalább 2 éves B kategóriás jogosítvány és érvényes C jogosítvány szükséges.

Autósiskolánkba való beiratkozáshoz kell:

Az eredeti, 8 ált. vagy magasabb iskolai végzettséget igazoló bizonyítványt az első hatósági vizsgán (általában a kresz vizsga) be kell mutatnod a vizsgabiztosnak, ennek hiányában következő vizsgát nem tudsz tenni!

Ha van műszaki (autószerelő, közlekedésgépész stb.) végzettséged, felmentést kaphatsz "Szerkezeti és üzemeltetési ism.", ill. "Biztonsági ellenőrzés és üzemeltetés" tárgyakból és vizsgák alól, így akár 9.000 Ft-al is olcsóbb lehet CE jogosítványod.

Elmélet
(online kresz tanfolyam)
40.000 Ft
30.000 Ft
Gyakorlat (14+1 vizsgaóra)
Gyakorlati óradíj/Pótóra díj, ha kell
75.000 Ft
5.000 Ft
Vizsgadíjak
Kresz vizsga
Szerkezeti és üzemeltetési ism.
Biztonsági ell. és üzemeltetés
Rutin vizsga
Forgalmi vizsga
28.100 Ft
4.600 Ft
4.600 Ft
4.400 Ft
3.500 Ft
11.000 Ft
Nehéz pótkocsi jogosítvány (CE) ár 143.100 Ft
JELENLEGI AKCIÓNK:
Nehéz pótkocsi jogosítvány (CE) akciós ár Cegléd 133.100 Ft

Gratulálunk a sikeres forgalmi vizsgádhoz! :)
Leghamarabb 3 munkanappal a vizsga után mehetsz bármelyik okmányirodába vagy kormányablakba intézni a vezetői engedélyt. Személyi igazolványod vagy útleveled, orvosi alkalmassági igazolásod/meglévő jogsid vagy vizsgaigazolásod, esetleges elsősegély kártyád és eredeti iskolai bizonyítványod (8 általános vagy magasabb) vidd magaddal.
Hivatalosan 21 napon belül készül el a E kategóriás pótkocsi jogosítványod.


C+E kategóriába tartozó gépjárművet csak érvényes C+E kategóriás jogosítvánnyal vezethetsz, vizsgaigazolással vagy az okmányirodában kapott adatlappal NEM!